Vzorová rekonstrukce bytu v panelovém domě - Praha Krč


Plánujete rekonstrukci bytu a nejste si úplně jistí tím, co všechno vás v čeká, na co se máte připravit? Pak jste na správném místě. S rekonstrukcemi máme již více než dvacet let zkušeností, během nichž jsme dokončili stovky projektů. Tisíce našich zákazníků tak bydlí v nové a pohodlné domácnosti, kterou jsme pro ně přestavěli.

Ukázková kompletní rekonstrukce panelového bytu

Podívejte se, jak taková typická kompletní rekonstrukce bytu v paneláku s lodžií probíhá. Všechny práce zajistila pro klienta naše společnost. Od samotného návrhu, přes zajištění potřebných povolení i samotné stavební práce, až po závěrečnou výrobu a montáž nábytku na míru. Po celou dobu rekonstrukce zákazník bydlel zdarma v našem bytě, který takto našim klientům poskytujeme jako součást nadstandarních služeb.

Příprava technické dokumentace

Nejprve je nutné připravit technickou dokumentaci. Naši zkušení stavebníci provedou zaměření bytu a vytvoří v počítači schema půdorysu bytu. Výkres je důležité udělat přesně a v odpovídající kvalitě, protože slouží také jako průvodní dokumentace k ohlášce nebo žádosti o stavební povolení.

 

Výkres stavu bytu před rekonstrukcí Výkres návrhu bytového designéra změn dispozice rekonstruovaného bytu Druhá varianta návrhu bytového designéra změn dispozice rekonstruovaného bytu

 

Návrh bytového designéra

Náš bytový designer od zákazníka zjistí požadavky na vybavení a představy o jeho nově zrekonstruovaném bytě. Vznikne tak zadání pro návrh nového bytu, na jehož základě designér připraví první náčrty. Postupně se dle zákazníkových připomínek návrh dolaďuje, až do vzniku finálního návrhu. V případě, že se to ukáže potřebné, navrhuje designer nejenom rozvržení zařizovacích prvků bytu, ale i změny dispozice s posunem nenosných příček.

 

Rekonstrukce koupelny - návrh od bytového designéra Rekonstrukce koupelny s nábytkem - návrh od bytového designéra
Rekonstrukce kuchyně - návrh od bytového designéra Rekonstrukce panelákové lodžie - návrh od bytového designéra

 

Stavební dokumentace a smlouvy

Jakmile se zákazník a designer dohodnou na finální variantě, dojde ne sepsání všech potřebných smluv a dalších náležitostí. Na toto téma si můžete přečíst náš článek . Aby vše proběhlo dle dohody a k oboustranné spokojenosti, je potřeba věnovat největší pozornost smlouvě o dílo a jejímu kvalitnímu sepsání.

 

Zahájení rekonstrukčních prací

Vše je dohodnuto a podepsáno. Naše stavební firma začíná pracovat. Přesný postup prací záleží na rozsahu rekonstrukce. Většinou je nezbytné zahájit bourací práce a odvoz vzniklé suti. Podrobněji jsme postupy popsali v našem seriálu o rekonstrukci. Na následujících obrázcích si můžete prohlédnout byt tak, jak vypadal před rekonstrukcí.

 

Původní koupelna v bytovém jádře panelového bytu Původní kuchyně v panelovém bytě Původní stav obývacího pokoje v panelovém bytě

 

Vybavení bytu nábytkem na míru

Je-li součástí rekonstrukce i nábytek na míru, jsou práce zahájeny po dokončení stavebních prací a úklidu po nich. Montáž kuchyně, vestavěných skříní i dalších prvků už je otázkou pouze několika dní. Poté již následuje pouze finální úklid a zákaník se může stěhovat do svého nového bytu. Jak vypadá hotový a zabydlený byt po rekonstrukci vám brzy přineseme v pokračování tohoto článku. Zatím si prohlédněte obrázky z dokončovacích prací, kdy je instalované zařízení bytu ještě pokryto modrou fólií, která chrání povrchy před mechanickým poškozením.

 

Zrekonstruovaná koupelna v bytovém jádře panelového bytu Nová kuchyně po rekonstrukci v panelovém bytě Nový stav obývacího pokoje ve zrekonstruovaném bytě

 

I vy můžete bydlet v novém bytě 

Zaujala vás možnost rekonstrukce bytu realizované naší společností? Rádi byste využili našich nadstandardních služeb a dlouhodobých zkušeností? Chcete mít automaticky prodlouženou záruku 48 měsíců? Poptejte si u nás svoji rekonstrukci. Napište nám a my se vám co nejdříve ozveme zpět a rádi si s vámi dohodneme i osobní setkání.

 


Vložit nezávaznou poptávku rekonstrukce bytu můžete zdarma ZDE

 

Prohlédněte si také naše další referenční zakázky a druhou vzorovou rekonstrukci bytu.