Rekonstrukce bytu - WC / toaleta


 Přinášíme vám ukázku naší práce z kompletní rekonstrukce bytu v panelovém domě. Ukážeme vám, jak jsme postupovali od původního stavu WC v umakartovém jádře, přes návrh našeho bytového designera na úpravy taolety s vizualizací, samotný průběh stavebních prací až po stav po dokončení rekonstrukce.

Umakartové jádro v panelovém domě

Klasické panelové jádro z umakartu a v něm koupelna a oddělená toaleta. V původním stavu působí hodně stroze a silným retro dojmem. Mimo vzhledu je zde komplikované i udržovat dostatečnou čistotu. I proto je změna toalety s koupelnou nejčastěji prováděnou rekonstrukcí. Ať už samostatně a nebo jako součást kompletní rekonstrukce bytu.

Rekonstrukce WC - původní stav jádra před rekonstrukcí Rekonstrukce toalety - původní stav jádra před rekonstrukcí

 

Zadání majitele bytu a jeho požadavky na novou toaletu

Protože majitelka bytu už v bytě bydlí pouze s partnerem, souhlasila se spojením toalety s koupelnou. Takovou změnou dispozice se získá více prostoru, který by jinak zabíraly zděné příčky. Dalším požadavkem byla toaletní mísa se skrytou nádrží na vodu a zavěšené WC, což povede ke zrychlení úklidu toalety a celkovému zlepšení hygienických hledisek. Návrh toho, jak má WC vypadat a jaké se mají použít barvy, ponechala majitelna na našem bytovém architektovi.

Zadání majitele pro rekonstrukci toalety

  • spojit WC s koupelnou do jední místnosti
  • závěsná toaletní mísa bez nohy na zemi
  • skrytý zásobník vody na splachování
  • preference světlých barev
  • zděné jádro

Návrh a vizualizace rekonstrukce WC

Podle zadání připravil architekt návrh. Ten poté prošel s majitelkou bytu a na základě drobných připomínek ho doladil. Tak vznikla následující vizualizace nové toalety, která následně sloužila jako jeden z podkladů pro řemeslníky, provádějících samotnou rekonstrukci. Dále byla architektem také vytvořena projektová dokumentace a kalkulace.

Návrh změny dispozice koupelny při rekonstrukci WC Barevný návrh dlažby a vybavení rekonstruované toalety

 

Průběh stavebních prací během rekonstrukce

Protože rekonstrukce samotného WC byla součástí rekonstrukce celého bytu, byly jednotlivé etapy sladěny tak, aby nedocházelo ke zdržením a nebo nehrozilo poškození instalované sanity. Jak taková rekonstrukce vypadá se můžete podívat na následujících fotografiích.

Vybourání původního jádra během rekonstrukce bytu Vybourané jádro a rekonstrukce bytu Zahájení zdění jádra a toalety během rekonstrukce Nově vyzděné jádro před rekonstrukcí omítek

Zrekonstruované WC

A je hotovo, rekonstrukce toalety je dokončena. Zvolená barevná kombinace světlé sanity a světlých obkladů umožní kdykoliv změnit vyznění koupelny výměnou barev doplňků, tedy ručníků apod. Tato změna je tedy finančně nenáročná a může být prováděna kdykoliv. Výrazné barevné kombinace obkladů a dlažby by takovou snadnou změnu neumožňovaly.

Nově zrekonstruované WC Nově zrekonstruovaná koupelna s toaletou

 

 Zajímají vás i další informace o rekonstrukcích panelových bytů? Připravili jsme pro vás rozsáhlý seriál na téma rekonstrukce bytu.

Podívejte se také jak dopadla naše vzorová rekonstrukce kuchyně s jídelnou v panelovém domě

 

Líbí se vám představa mít doma nové WC nebo zvažujete kompletní rekonstrukci bytu? Zadejte si u nás nezávazně poptávku rekonstrukce - zcela zdarma.

Zadat zdarma nezávaznou poptávku rekonstrukce